El ceretà Kilian Jornet es va penjar la medalla de bronze en la cursa individual dels Campionats d'Europa d'esquí de muntanya, competició que es disputava als vessants del volcà Etna, a Sicília.

Després dels contratemps meteorològics que dijous i divendres van obligar a suspendre algunes proves, ahir es va poder realitzar la prova reina del campionat, en la qual Jornet va pujar fins al tercer esglaó del podi, darrere dels italians Robert Antonioli i Michele Boscacci, primer i segon, respectivament.

L'alpinista català va completar el circuit en una hora, deu minuts i quaranta segons, i va quedar a només tres dècimes del segon millor temps, marcat per Boscacci. Els últims metres van ser molt barallats, perquè Antonioli es va penjar l'or amb només dinou segons d'avantatge respecte al cronòmetre dels seus perseguidors més immediats.

En categoria femenina, la francesa Axelle Mollaret va ser la més ràpida, seguida de la seva compatriota Laetitia Roux i la sueca Emelie Forsberg, que va completar el podi. La osonenca Clàudia Galícia va finalitzar cinquena, a tres minuts del temps de la guanyadora.

D'altra banda, en les curses de categoria cadet, van prendre-hi part tres esquiadors de l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà. En la prova masculina, el berguedà Ot Ferrer va finalitzar en desena posició, amb un temps de 44.14. Els representants de Suïssa van ocupar el podi: Léo Besson va ser el guanyador (41.30); Tobias Donnet, el subcampió (41.31); i Maxime Trombert, el tercer (41.33), empatat a temps amb l'italià Matteo Sostizzo, quart. En noies, la santpedorenca Maria Costa va acabar sisena (1.02.24) i la gironellenca Ares Torra, setena (1.03.30). La vencedora va ser la suïssa Caroline Ulrich (48.32), seguida de l'italiana Samantha Bertolina (50.15) i la gal·la Madeline Paillard (55.12).

Avui es tancaran els campionats amb la disputa de la Vertical Race en les categories júnior masculina i femenina, com també enp romeses femenina. De moment, França lidera el rànquing dels campionats amb un total de 1095 punts. Itàlia és segona amb 1078 i Suïssa, tercera amb 1025. La delegació espanyola ocupa el quart lloc, amb 550. Roux, amb 160 punts, lidera la classificació femenina, i Antonioli, amb 132, la masculina.