Un golàs de Gerard Moreno en el temps de descompte va comportar un triomf que significa moltes coses per a l'Espanyol. Va derrotar per primer cop el Madrid a Cornellà i tanca un triplet amb triomfs sobre els blancs i l'Atlètic de Madrid, també al darrer minut, en lliga i sobre el Barça en Copa. A més, trenca una ratxa de set partits sense guanyar i se situa dotze punts damunt del descens.

El Madrid, que tenia tots els centrecampistes titulars de baixa per lesió o malaltia, com en el cas de Casemiro, a més de l'absència de Cristiano Ronaldo per decisió del seu entrenador, va entrar millor al camp i va posar a prova Diego López en dues accions per la dreta, una rematada per Bale. A partir dels 17 minuts, però, l'Espanyol va ajustar millor la pressió i va disposar de tres arribades. En una, Piatti va rematar fluix; en la segona, Gerard Moreno no va precisar tot sol davant de Navas, que va enviar a córner i, en la tercera, el mateix Moreno va veure com li indicaven fora de joc i el seu gol no valia després d'interceptar un xut de Carlos Sánchez. Llorente l'habilitava, gol mal anul·lat.

Canvi de ritme

Els blanc-i-blaus ja havien capgirat el ritme del partit i, malgrat que Llorente i Isco van avisar abans del descans, i Bale va demanar un penal per mans de Víctor Sánchez, l'Espanyol va iniciar millor la segona meitat. Així, ja a la represa. Sergio García va xutar amb potència a les mans de Navas i Óscar Duarte va pentinar un córner, en una esfèrica que va rebotar al travesser.

El Madrid es va treure la son de les orelles i va sovintejar la porteria local amb accions individuals i xuts d'Isco i Kovacic i un intent de rematada de taló de Bale, però no actuava amb continuïtat. Zidane va intentar acabar el partit amb dos davanters i va fer entrar Benzema al camp per buscar més profunditat, però va ser l'Espanyol qui, valent, va anar a buscar el partit amb les entrades de Granero i Baptistao. Així, després de dos avisos locals, ja amb Ramos de davanter centre blanc, Sergio García va enganxar una contra amb centrada enrere i volea picada de Moreno que va donar la victòria.