La directiva de l'Sporting de Gijón va acordar ahir, per unanimitat, que el seu estadi, El Molinón, passi a anomenar-se, també, «Enrique Castro Quini» en homenatge a l'exjugador, mort dimarts d'un infart als 68 anys. Ahir, l'estadi va ser una desfilada ininter-rompuda d'aficionats i de membres de tot el futbol espanyol que van voler acomiadar-se del Brujo, un dels millors davanters de la història i també una persona molt estimada.

A les vuit del vespre es va fer a l'estadi un funeral que va tenir la presència de representants de l'Sporting i del Barça, els dos clubs en què va jugar, i també representació dels organismes estatals, per la seva participació en la selecció espanyola.

Tal com va succeir dimarts, amb missatges a través de Twitter d'exesportinguistes il·lustres com David Villa, Luis Enrique o Abelardo, durant la jornada d'ahir es van anar succeint els missatges de condol i de pena.

Un dels més emotius va ser el de Diego Armando Maradona, amb qui Quini va compartir dues temporades al Barça. L'astre argentí, deu anys més jove que l'asturià, deia ahir que «se n'ha anat Quini, un home excepcional, un davanter que va fer gols a tothom, un golejador dels que ja no en queden. Quan xutava amb l'esquerra ho feia com el millor. Quan ho feia amb la dreta, també. La pilota sempre el buscava».

Maradona recordava que «em va ajudar molt quan vaig arribar a Barcelona i jugàvem molt a tennis durant el temps lliure. Espero que descansi en pau, i una forta abraçada a la família».