El Calmar CP Vilanova s'ha proclamat aquest diumenge campió de la Copa de la Reina d'hoquei patins en derrotar el favorit, l'Hostelcur Gijón, per 1-2. Les garrafines, que són sisenes de la lliga, no partien com a favorites davant d'un conjunt asturià que és segon en la competició de la regularitat i que està més avesat a finals d'aquestes característiques, però el Vilanova va fer bo l'ambient que es va viure a la pista de les Antigues Casernes per endur-se el trofeu.

Una Copa que té una porció del Bages, ja que les jugadores de Sant Vicenç de Castellet Aida Mas, de 18 anys, i Alba Ambrós, de 17, han actuat al partit decisiu i formen part de la plantilla guanyadora. S'han endut la partida sobre l'equip de la igualadina Maria Díez, una de les grans estrelles de l'hoquei estatal i màxima golejadora de la passada lliga, que tampoc no ha fallat i ha anotat un gol.

Remuntada a la represa

Perquè el Gijón, que arribava al partit després d'haver derrotat dissabte el Voltregà de la també igualadina Teresa Bernadas i de l'argentina resident al Bages Adriana Gutiérrez, s'ha avançat en el marcador amb un gol de Díez i semblava que iniciava el seu camí triomfant. Però no ha estat així. Les asturianes no han resolt quan anaven amb avantatge en el marcador i han acabat pagant el cansament del dia anterior a la segona part.

D'aquesta manera, als set minuts de la represa Maria Córdoba ha empatat i ha transmès confiança als aficionats verds, que cada cop animaven més. El gol de la victòria ha arribat a vuit minuts del final, quan l'argentina Daiana Silva ha transformat un llançament de penal. El Gijón ha pressionat i ha intentat que les vilanovines cometessin la desena falta per disposar d'un tir directe, però no ha estat possible i el títol s'ha quedat al Garraf.