Els partits que s'havien de disputar ahir de la lliga italiana, tant de Primera com de Segona Divisió, van quedar ajornats per la tràgica mort, ahir a la matinada, del capità de la Fiorentina, el defensa Davide Astori, mentre estava concentrat a Udine abans del partit que el seu equip havia de jugar al camp de l'Udinese. La mort del jugador, de 31 anys, va colpir durament tots els estaments del futbol transalpí.

Astori va ser trobat mort a la seva habitació. El seu club va emetre un comunicat en què deia que «la Fiorentina, profundament dolguda, lamenta comunicar que el seu capità, Davide Astori, ha mort per una malaltia sobtada. Per la terrible i delicada situació i, sobretot, pel respecte a la seva família, apel·lem a la sensibilitat de tothom».

El jugador havia estat internacional per Itàlia en catorze oportunitats i havia disputat la Copa Confederacions del 2013, en què el combinat azzurro va ser tercer. Va jugar al Pizzighettone, la Cremonese, el Càller i la Roma, fins arribar a la Fiorentina ara fa gairebé tres anys. Tenia una filla de dos anys.

Tots els partits del campionat, entre els quals hi havia un Milan-Inter a San Siro, van ser ajornats i possiblement no es podran disputar fins a començament de maig. Tres d'ells, entre els quals el de la Juventus i el del Nàpols, s'havien jugat dissabte.