Al final del partit, l'entrenador del Manresa Dani Andreu ja parlava de síndrome del Congost. I és que amb els tres d'ahir, el Manresa ja ha deixat escapar dinou punts del Nou Estadi, amb cinc derrotes i dos empats, un balanç molt negatiu només compensat per la bona ratxa a fora de casa, que manté l'equip en segona posició, però ara ja a vuit punts del líder Grama, que no afluixa.

L'enfrontament d'ahir amb la Jonquera va tenir dues cares i algunes accions clau que podien haver decantat la balança a favor dels manresans. A la primera part, el Manresa va tenir el rival sota control i va gaudir de les millors ocasions, entre elles el gran gol de Brian, el màxim golejador de l'equip. A la represa, els visitants van equilibrar el joc i van ser més efectius. Poc després que Javi López no pogués aprofitar un cara a cara amb el porter visitant (minut 63) arribaria l'empat i, ja a les acaballes, l'estocada a la sortida d'un córner.

Al minut 14, Noah va fer el porimer avís amb una rematada al travesser després d'un lllançament de falta. El Manresa dominava un equip força conservador. Al minut 25, l'alt-empordanès Albert Genís va estar a punt de marcar a la seva porteria en intentar rebutjar un servei de falta de Marçal, però la pilota va tocar la creueta i va marxar a córner. Al minut 36, després de diversos intents, Brian va fer un golàs en una acció que repeteix partit rere partit. Encara el defensor des de la banda esquerra, el supera per dintre i des de la frontal (en aquest cas força més lluny) llança una fuetada infal·lible (ja porta 12 gols, un de penal).

A la represa, l'equip de la Jonquera va sortir més actiu i va dominar el mig del camp. Després de l'errada de Javi López, que podia haver sentenciat el partit, Cristian Hidalgo va fer l' 1 a 1 (min 65) amb una rematada des de dins de l'àrea gran molt ben col·locada. Amb l'empat, el partit va quedar totalment obert, amb anades i tornades. Primer Marçal i després Javi López van tenir bones oportunitats de tornar a avançar el seu equip en el marcador (min 69), però va ser el central Xavi Gabernet que va pentitar la pilota al fons de la xarxa després d'un servei de cantonada llançat per Cornellà (min 88), el qual era el definitiu 1 a 2. En l'acció anterior, el mateix Cornellà havia posat en dificultats el porter del Manresa Luque en un llançament de falta lateral directe.

A banda del resultat, una altra nota negativa va ser la lesió del golejador del Manresa Brian, que va haver de ser substituit al minut 77 després d'una estrebada muscular que el pot deixar diversos partits fora de combat.