El president de LaLiga, Javier Tebas, ha criticat aquest dilluns que el tècnic del Manchester City, Pep Guardiola, llueixi el llaç groc en suport dels independentistes catalans a la presó, i ha assegurat que els dirigents que romanen a la presó preventiva van voler "fer una rebel·lió".

"És gent que va voler fer una rebel·lió en aquest país. Per això estan a la presó, no per anar al convent", ha assenyalat Tebas, en el marc de la seva participació en la jornada 'Drets Audiovisuals a l'Esport. Cap a un nou model d'entreteniment', que s'ha celebrat a l'ISDI de Madrid, organitzada per l'Associació de Lligues Professionals Espanyoles.

El màxim responsable de LaLiga ha assegurat que li sembla "malament" que Guardiola segueixi fent gala d'aquest símbol: "crec que és un símbol que és per dos que estan presos", ha reiterat.

L'entrenador català va ser sancionat per la Federació Anglesa de Futbol (FA) per violar la reglamentació i exhibir un missatge polític. Guardiola, que té de termini fins a aquest dilluns a la tarda per presentar al·legacions davant la Federació, ha lluït el llaç groc en les rodes de premsa i trobades del Manchester City tant en la 'Premier League' com en la Lliga de Campions.