El Vela Club Fitness i Elena Vers Estudi de Pilates d'Elena Vers són els organitzadors de la Cursa de la Dona, que diumenge complirà la segona edició. La prova, que compta amb la col·laboració de les regidories de la dona i d´esports de l´Ajuntament de Manresa, pretén ser una «festa en la qual, homes i dones, comparteixin els valors ètics de l´esport» diu el seu director Esteve Camps.

Tot i que en principi la cursa està adreçada principalment a atletes femenines, és oberta a tothom. Una de les novetats d´enguany és la creació del dorsal jove (fins a 17 anys) per tal d´incentivar la participació del jovent, amb una classificació infantil i una altra de juvenil. Com l´any passat, la distància a recórrer és de poc més de 5 km urbans, amb sortida a les 10 del matí del davant del Vela Club Fitness. Les inscripcions són obertes presencialment al Vela fins dissabte al migdia, i on-line (Facebook) per als participants de fora de Manresa. Les previsions són semblants a les de l´any passat quan es va superar amb escreix els 600 participants, la majoria dones.

Entre altres cases comercials, la Cursa de la Dona compta amb la col·laboració de Revillagigedo que aporta les samarretes tècniques Mizuno de la prova. Àngel Corcuera, cofundador de Deporvillage ha explicat que «creiem en la causa d´aquesta cursa i per això no hi hem volgut faltar».

Aquesta segona edició de la Cursa de la Dona comptarà amb tot tipus d´activitats paral·leles, tant abans com després. Hi haurà un escalfament a base de Zumba, actuacions de rítmica i diverses representacions.