Els grans equips penalitzen qualsevol badada del rival. Potser millor encara, els grans jugadors -jugadores, en aquest cas- treuen petroli davant les flaqueses de l'adversari. I és el que van fer Núria Martínez, Magali Mendy i Nadia Colhado, treure petroli d'algunes pèrdues de pilota del Cadí la Seu al tram final del matx. I anotar quatre triples que no només van servir per sentenciar el matx. Van suposar atorgar a l'Uni Girona un marge que mai no havia tingut en tot el partit. És cert que les d'Èric Surís sempre van manar, o que les urgellenques van anar sempre a remolc. Però les gironines van haver de suar per desfer-se d'un Cadí que va tenir com a principal referent, justament, una jugadora cedida pel club gironí, Helena Oma.

L'escorta de Terrassa estava d'allò més motivada. Pretén tornar a casa. I a la Seu i contra el seu equip matriu va fer el millor partit de la temporada. Va sortir al cinc inicial i va descansar tot just cinc minuts en tot el matx. Amb ella tibant del carro i Shereesha Richards i Caitlyn Ramírez empenyent sota les cistelles, el Cadí va fer la guitza al Girona durant molts minuts. Però Colhado i Mendy van ser un maldecap per a les urgellenques sempre que van tenir la bola als dits. Encara que per feina amb la pilota a les mans, la de Núria Martínez, que a més no només reparteix joc. També s'afarta d'agafar rebots. Amb tot, només al tercer quart va semblar que l'Uni Girona posava terra pel mig.

Un 37-47 al minut 25 semblava començar a aclarir el duel català de la jornada. Però vuit punts seguits de Cate Ramírez, més un triple d'Oma, encara van arribar a temps per forçar un empat (48-48). Les urgellenques incomodaven d'allò més les gironines. I això que les de Surís treien bon rendiment de les seves aproximacions sota cistella. O bàsquet o tirs lliures. El Cadí continuava serrant les dents en iniciar-se el darrer període (55-56). Però a partir d'aquí va canviar el decorat. Astou Traoré, Magali Mendy, Núria Martínez i Rosó Buch van decidir, gràcies als triples, trencar el partit. Amb el 59-72 a manca de tres minuts la gesta per a les de la Seu ja va resultar impossible.