Ambient de final avui al Nou Congost. No és un partit definitiu, però sí vital per saber si l'ICL Manresa s'ha d'acomiadar definitivament de la idea de pujar directament i centrar-se a tenir la millor posició possible de cara als play-off o bé pot aspirar a derrocar el fins ara intocable Breogán. El pavelló s'omplirà, també, per buscar revenja de la final de la Copa, guanyada pels gallecs. Un duel amb aroma a ACB que ja fa força dies que es viu.

Ho va admetre a la prèvia l'entrenador de l'ICL, Aleix Duran, que va afirmar que «aquest és un partit que ens fa il·lusió, davant d'un rival que té un nivell físic superior a la mitjana de la lliga. Tenen moltíssims recursos i tenim clar que hem de tocar límits individuals. Fins ara, tots els jugadors han tingut bons partits, però ara necessitem que el tinguin molts d'ells, per aspirar a guanyar».

A diferència del partit de la primera volta, en què Duran es treia la pressió de sobre, en aquesta ocasió assegura que «si aconseguim la nostra millor versió, podem guanyar, i estem convençuts que ho podem fer». A més de la victòria, però, hi ha un altre factor: els 17 punts d'average que el Breogán va obtenir a la primera volta. Duran assegura que, «sent realistes, l'hauríem de remuntar per pressionar-los realment. Guanyar el partit depèn de nosaltres. Fer-ho per disset punts ja ha de dependre que ells tinguin una versió dolenta, que es posin nerviosos o que els caigui l'ambient del pavelló al damunt. Estaria bé que passés alguna d'aquestes coses i, a ser possible, totes tres».

El baròmetre de l'anotació

Duran tampoc no té por d'un tempteig alt, ja que «allà els vam estar a punt de guanyar a la Copa amb molts punts, i ho vam fer contra l'Araberri o el Barça B. Hem de dominar aspectes del joc, com la duresa física, que ells han imposat en els partits anteriors, el nivell de les faltes, el ritme o el rebot. L'anotació dependrà d'això, però també de l'encert. Hem de centrar-nos en els primers aspectes, que són els que depenen de nosaltres».

Per dominar el ritme cal parar un Ricardo Úriz, base dels gallecs, que va fer un estrip a l'ICL en els partits anteriors, amb 16 i 23 punts, respectivament. La clau, per a Duran, «serà incomodar-lo i canviar-li la defensa perquè no la pugui llegir». I després quedarà el Congost, del qual «espero que ens ajudi per evitar parcials tan negatius com els de Lugo».