13 de març de 2018
13.03.2018
40 Años
40 Años
ATLETISME

Els Batecs Solidaris busquen mil cors bagencs per unir esport i solidaritat

Ampans i Fundació Oriol han presentat la cinquena edició de les activitats, amb el suport de La Caixa

13.03.2018 | 08:09
Els organitzadors dels Batecs Solidaris fan pinya

El segon cap de setmana del mes de maig, en concret els dies 12 i 13, es celebrarà la cinquena edició dels Batecs Solidaris, un seguit d'activitats esportives, centrades en una cursa, per recaptar fons que es destinaran al programa «Acolliment residencial d'infants i joves amb autisme» d'Ampans i al programa «Nens saludables» de la Fundació Rosa Oriol. Batecs Solidaris té el suport de l'obra social de La Caixa, que aportarà deu euros per cadascuna de les inscripcions.

Precisament ahir es va fer la presentació dels Batecs Solidaris al CT Manresa, on es disputarà un dels esdeveniments, un torneig de pàdel el dissabte 12 de maig (en aquest cas, les inscripcions seran de 20 euros, 5 per als nens). L'endemà, diumenge, el plat fort dels Batecs serà la cursa solidària i la Cursa del Mosquit, que ja té vuit edicions, i que han volgut unir esforços amb dos recorreguts, un de 5 km, també obert a caminaires, i un altre de 10 km pel parc de la Sèquia, amb sortida al parc de l'Agulla. Per apuntar-s'hi, cal adreçar-se a la pàgina web o al Rios Running de forma presencial. El preu de la cursa és de 10 euros, 12 els darrers deu dies i 15 el dia de la prova. També hi haurà curses infantils organitzades pel Consell Esportiu del Bages.

Janeta Camps, d'Ampans, va comentar que «el nostre projecte va encaminat a aconseguir una inclusió activa dels infants i joves amb autisme». Sor Lucía Caram, de la Fundació Oriol, va llançar dos reptes: «aconseguir que bateguin mil cors el dia de la cursa i que en la desena edició dels Batecs Solidaris no hi hagi pobresa infantil a Manresa. Nosaltres volem aconseguir nens saludables per mitjà del menjar i de l'esport».

Jaume Massana, de CaixaBank, va recordar que «aquesta cursa dels Batecs Solidaris és diferencial per dos motius. Per la solidaritat de proximitat per projectes concrets de casa nostra i perquè et permet redescobrir un entorn com el de la Sèquia, amb Montserrat al fons». El president del CT Manresa, Anjo Valentí, va obrir l'acte de presentació dient que «la nostra entitat està apostant fort pels actes solidaris, i hi posem el nostre granet de sorra, un fet que cohesiona la nostra massa social». Sebastià Catllà, president d'Ampans, va donar les gràcies «a tothom qui fa possible aquests Batecs que ajuden a tirar endavant projectes solidaris». Gabriel Prat, coordinador de l'esdeveniment, va recordar l'èxit «d'haver arribat a la cinquena edició dels Batecs».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

L'últim El més llegit