'Per una federació d'avui i per demà'. Aquest és el lema de la candidatura de la manresana Mercè Rosich a les eleccions a la federació catalana d'atletisme (FCA) que tindran lloc dissabte en el marc de l'assemblea extraordinària de l'estament federatiu que al Consell Català de l'Esport (Avinguda dels Països Catalans, 12 d'Esplugues de Llobregat), a 2/4 de 10 del matí en primera convocatòria i a les 10 en segona.

Mercè Rosich tindrà com a oponent a l'actual president de la FCA Joan Villuendas. El cens d'entitats catalanes d'atletisme és de 103, però d'aquestes, una vintena no tindran dret a vot perquè tenen la seva junta directiva caducada. Els que si que podran emetre el seu vot són els jutges, atletes i entrenadors (un per cadascun dels tres grups).

Lògicament, les darreres setmanes han estat de treball per part de la candidatura de Mercè Rosich per tal de trobar complicitat amb aquells directius de clubs que se sentin identificats amb el seu projecte, basat en valors com «la proximitat, honestedat, responsabilitat, etc en direcció als clubs, atletes, tècnics, gestió federativa, comunicació i màrqueting, amb un ajunta transversal, representativa de tot el territori català i per tant de cara a les diferents realitats que es viuen arreu» comenta Rosich, qui es troba molt «il·lusionada amb el repte. Ens sentim favorits, però necessitem que tots aquells que han mostrat el seu recolzament cap a nosaltres, vagin a votar. Aquest és el principal parany ja que s'ha de fer a unes hores molt concretes de forma presencial per part del president o del vicepresident. Això ens crea algun dubte que no es desvetllarà per el mateix dissabte, és clar. El resultat està obert i no sembla que hi hagin d'haver diferències molt grans en els resultats de les dues candidatures, però nosaltres som optimistes».

Rosich va dimitir fa uns mesos del Club Atlètic Manresa per poder-se presentar en aquestes eleccions. Un repte nou tot i que la manresana ja havia format part de la federació catalana en temps de Romà Cuyás a la presidència. En cas de ser escollida pels propers quatre anys, Mercè Rosich seria la primera dona presidenta de FCA en tota la seva història.

Algunes informacions respecte a aquestes eleccions de la FCA han apuntat que el rival de Rosich, Joan Villuendas, té el suport dels grans clubs catalans. Respecte a això, Rosich ha volgut dir que «això de clubs grans és molt relatiu. Quin és el concepte que determina que un club és gran?».