L'esport sempre sol donar segones oportunitats i ahir li va arribar a la igualadina Maria Díez. Només dues setmanes després de perdre la final de la Copa de la Reina contra el Vilanova i de viure una important decepció, la jugadora internacional anoienca va conèixer la sensació de guanyar la seva primera Lliga Europea. El seu equip, l'Hostelcur Gijón, va derrotar a domicili el potent Benfica (3-4), va superar el dur ambient del Pavelhao Fidelidade de Lisboa i va ajudar que el club asturià empati amb el Voltregà a títols europeus, amb un total de cinc. Les osonenques, precisament, eren les vigents campiones després d'haver guanyat l'any passat a Gijón el conjunt amfitrió.

Un dels avantatges de l'equip asturià durant tot el partit va ser el de dur sempre avantatge. Julieta Fernández es va avançar al minut 2 i, tot i que de seguida va empatar Marlene Sousa en tranformar una falta directa, va ser Maria Díez, en aprofitar un rebot davant de la porteria de Maria Vieira, qui va anotar l'1-2.

Alternatives i victòria

No va ser fins a la segona part que va reaccionar el Benfica, i aleshores es va entrar en un autèntic festival de gols per les dues bandes, que va acabar amb el gol decisiu de Marta González. Els darrers minuts es van fer inacabables per a les noies de Rubén Muñoz, però al final van poder celebrar un títol que se'ls resistia, en concret des del 2012, quan van derrotar el Girona per 3-0 també a Portugal, a Sintra, a prop de Lisboa.

En les semifinals de dissabte, l'Hostelcur havia derrotat l'Stuart Massamá, equip dels afores de Lisboa, per 4-7 amb un gol de Díez. En l'altra semifinal, el Benfica havia vençut per 5-4 un Voltregà que té a les seves files una altra igualadina, la portera Teresa Bernadas, a més de l'argentina resident al Bages Adriana Gutiérrez. L'equip de Beto Borregán cedia així el seu regnat.