La jornada d'ahir de la Lliga Endesa va tenir un protagonista molt destacat: el nord-americà Sylven Landesberg. L'ala del Movistar Estudiantes va quallar un partit per a la història de la competició, amb 48 punts, 7 d'11 en tirs de dos, 8 d'11 en triples, 10 d'11 en tirs lliures, cinc rebots, tres assistències, nou faltes rebudes i un total de 52 crèdits de valoració. I, a més, el seu equip, el Movistar Estudiantes, va ser capaç d'assaltar el Palau Blaugrana i posar fi a la ratxa de cinc victòries consecutives del conjunt d'Svetislav Pesic en el campionat (95-100).

Entre les fites que va assolir Landesberg amb la seva actuació, s'ha de destacar que és la màxima anotació de la Lliga Endesa des del 1994, el récord de valoració del club madrileny, la màxima valoració del campionat des del 2006 i la segona millor marca de triples d'un jugador estudiantil.

La Penya trenca la mala ratxa

El Divina Seguros Joventut va aconseguir trencar una ratxa de tretze derrotes consecutives en imposar-se per 92-91 a l'Herbalife Gran Canària, en un partit que es va haver de decidir després d'una pròrroga i amb quatre tirs lliures transformats per Laprovittola. El base argentí, amb 22 punts, el nord-americà Demetrius Conger, amb 17, i el jamaicà Jerome Jordan, amb 14, van ser els més destacats d'un conjunt verd-i-negre que no guanyava des del 17 de desembre.

Tot i aquest resultat, els badalonins segueixen dues victòries per sota els rivals que els precedeixen a la classificació: el Bilbao, que va caure a casa amb l'Iberostar Tenerife (67-74), el San Pablo Burgos, que va tallar la seva mala ratxa i va assolir un triomf clau en la seva lluita per la salvació davant l'Obradoiro (86-77), i el Reial Betis, que va sorprendre el Fuenlabrada (91-94) amb una gran actuació d'Askia Booker.

En els altres partits jugats ahir, el líder, el Reial Madrid, va guanyar al Martín Carpena de Màlaga gràcies a una cistella de Causeur quan faltaven dos segons per al final (88-89). Per la seva banda, l'UCAM Múrcia va completar una gran setmana amb un triomf de prestigi a València (73-84).