El ciclista de Quick-Step Niki Terpstra va exhibir-se al Tour de Flandes, una de les clàssiques del panorama primaveral ciclista europeu, i va aconseguir la victòria en la cursa de 262,5 quilòmetres, amb sortida a Anvers i arribada a Oudenaarde. Terpstra va fer un atac en solitari amb el qual va caçar el danès Mads Pedersen (Trek-Segafredo) i va sorprendre els màxims favorits, entre els quals hi havia el seu company belga Philippe Gilbert, que va ser tercer i es va encarregar de frenar els atacs del grup perseguidor.

Terpstra va demostrar el seu gran moment de forma en la segona gran clàssica de la temporada, després dels triomfs aconseguits a Harelbeke i Le Samyn durant el darrer mes i mig, i va aprofitar l'atac del guanyador de la Milà-San Remo, Vincenzo Nibali, per obrir forat amb la resta de candidats al triomf.

Així, després de la selecció feta pel seu equip i de l'enduriment de la cursa del BMC, l'holandès es va beneficiar de la vigilància entre els darrers guanyadors del Tour de Flandes, l'eslovac Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) i Gilbert, i d'altres homes que aspiraven a la victòria, com el polonès Michal Kiatkowski (Team Sky), el belga Greg van Avermaet (BMC) o Wout van Aert (Verandas).

Terpstra va despenjar Nibali en una pujada i va anar a buscar el grup d'escapats, entre els quals hi havia Pedersen. El va superar i va trobar camí lliure cap a la meta d'una cursa en què havia estat segon el 2015 i tercer l'any passat.