El navarclí Ivan Garrido i el surienc Arnau Puentes es van proclamar campions del prestigiós torneig Mediterranean International Cup (MIC) formant part del RCD Espanyol infantil de segon any, de jugadors nascuts el 2004, després de derrotar per 0-1 el FC Barcelona a la final. És el segon MIC que guanya Garrido en la seva trajectòria en el futbol base espanyolista i és el primer en el palmarès de Puentes.

Tots dos bagencs van aconseguir passar a la fase de grups amb resultats molt contundents, amb victòries de fins a onze gols de diferència respecte dels seus adversaris. Així, l'Espanyol va superar el Davie per 10-1, el Santa Eugènia per 1-10 i el MS Acadeny per 11-0. En aquests dos partits, Puentes va anotar dos gols.

En les setzens de final, però el conjunt blanc-i-blau va quedar aparellat amb el Gimnàstic de Manresa, també de la màxima categoria catalana i amb un gran potencial físic. El partit, però, va acabar amb un contundent 3-0 per als espanyolistes, que van assolir el mateix resultat en els vuitens de final, en què van vèncer l'US Club Soccer dels Estats Units.

Sense gaires dificultats

En les dues posteriors eliminatòries tampoc no hi va haver gaire competència. En els quarts de final, el rival va ser el Sants, un equip de categoria inferior que va caure derrotat per un clar 5-0 en un partit que ja mostrava una diferència de tres gols al descans.

En les semifinals, el rival era l'Atlètic de Madrid i tampoc no hi va haver gaire oposició, ja que es va repetir el 3-0 de dues anteriors eliminatòries. El rival a la final seria el Barça, que va vèncer per 4-0 el Girona en un derbi català.

La final esperada

Espanyol i Barça, doncs, es van veure les cares a la final després d'haver estat imbatuts durant tot el torneig, en un partit que es va disputar a l'Estadi Municipal de Palamós. Enmig d'un ambient immillorable, Ivan Garrido va sortir com a centrecampista titular del conjunt espayolista.

La primera part va ser de domini blaugrana, que controlava la pilota com volia i quan l'Espanyol la recuperava, no sabia què fer-ne. La possessió barcelonista, però, no va venir acompanyada d'arribades de perill, ni d'oportunitats de gol clares.

A la represa va entrar al camp Arnau Puentes i l'Espanyol, que havia rematat un cop a porteria abans del descans, es va avançar als tres minuts de la represa amb un gol d'Àngel Alarcón. Amb el resultat a favor, va saber gestionar el marcador en els restants 22 minuts de joc i el Barça no va trobar manera d'evitar la victòria espanyolista i el campionat obtingut pels dos bagencs.