Luis Enrique Martínez, exentrenador del FC Barcelona, creu que «els catalans són l'hòstia i estan molt avançats al que és Espanya, en general», segons ha declarat en una entrevista publicada en el canal de YouTube del ciclista Ibon Zugasti, amb motiu de la disputa de la Cape Epic, una cursa de bicicleta de muntanya a Sud-àfrica en la qual Luis Enrique va prendre part.

Durant l'entrevista, en què tracta diferents qüestions d'actualitat, Luis Enrique diu que «a Catalunya s'hi viu molt bé» i que per això hi segueix residint. «Ara no està gaire ben vist dir-ho, però els catalans són l'hòstia... les persones, la ciutat. Estan molt avançats al que és Espanya, en general. Són molt educats, molt respectuosos, molt treballadors. Estic molt content, allà seguiré», comenta l'extècnic del Barça.

Luis Enrique també parla del seu adéu al Camp Nou. «Tenia claríssim deixar el Barça i no me'n penedeixo. Vaig dedicar tota la meva energia a l'equip, al club, als jugadors, i quan ja veus que arriba el final, [és millor] assimilar-ho, acceptar-ho i comunicar-ho, res més», admet el tècnic asturià.

Preguntat sobre si és complicat dirigir Messi, Luis Enrique comenta que és «facilíssim» i assegura que totes les grans estrelles que ha dirigit (Messi, Suárez, Iniesta, Busquets) tenen «una idea individual del joc, no col·lectiva». «Messi ens va fer saber amb el seu comportament que som un col·lectiu i que necessita la resta, com més pilotes li donem, millor. Messi agafa la batuta en tots els partits, té tota la capacitat», analitza.

Pel que fa al seu futur, Luis Enrique admet que té ofertes per tornar a entrenar, tot i que posa condicions a un possible retorn a les banquetes: «Treballo per pasta, com tot déu, però també per motivació. He entrenat els millors jugadors del món i no hi ha cap altre club que tingui el nivell dels jugadors que he entrenat. Hauria de ser un repte molt bonic». I preguntat per la possibilitat de ser seleccionador espanyol, l'asturià no ho descarta però apunta que «Lopetegui ho està fent molt bé» amb Espanya.