Tornar a les semifinals de la lliga de Campions, després de dues temporades sense disputar-les, és l'objectiu que persegueix el Barça en l'eliminatòria que arrenca aquest vespre contra la Roma, en un duel en què els blaugrana són favorits i disposaran de tots els seus efectius, recuperat Busquets i amb Messi, revulsiu dissabte a Sevilla, en millor forma.

Els homes d'Ernesto Valverde, encara invictes a la lliga, esperen fer valdre l'efecte Messi, que ha marcat en els últims set partits. L'argentí va ser vital en l'última mitja hora al Sánchez Pizjuán, en liderar la remuntada del Barça, que perdia 2-0 i va acabar empatant. Un resultat que allarga el bon moment d'un equip que no perd com a local a Europa des de l'1 de maig del 2013, quan el Bayern de Munic li va clavar un 0-3 en les semifinals de la competició. Des d'aleshores, 23 triomfs i dos empats, encara que aquests dos últims (Juventus, 2017, i Atlètic de Madrid, 2014) els van fer fora de la competició.

Per això, el tècnic blaugrana no vol assumir el paper de favorit. «Té valor per a les apostes, però en la realitat no. En la primera pilota, pot canviar el favoritisme. El fet que ens donin per favorits, tant ens fa, perquè això no et fa guanyar els partits. Hem de fer un partit extraordinari per guanyar-los», va fer ressaltar Valverde, que va dir que «seria interessant no encaixar (cap gol) i guanyar el partit».

Respecte a l'estat de Leo Messi, que només va poder jugar mitja hora dissabte, l'entrenador del Barça va dir que si l'argentí «entra a la llista, podria ser una possibilitat que jugués de titular. Està millor que l'altre dia, ja veurem com acaba l'entrenament».

Menys caut que el seu tècnic es va mostrar Jordi Alba, qui va assegurar que el Barça arriba als quarts de final amb moltes possibilitats de guanyar tots els títols: jugarà la final de Copa i té la lliga ben encaminada.

«Són millors les sensacions», va dir Alba, comparant-les amb el triplet aconseguit la primera temporada de Luis Enrique a la banqueta del Camp Nou. «Tenim una regularitat molt bona, som en el bon camí: la distància a la lliga és molt bona i a la Lliga de Campions hi ha molt nivell, de manera que veurem com es resol l'anada, però les sensacions des de dins són molt bones».

El rival dels blaugrana, la Roma, arriba a Barcelona amb una bona notícia: la convocatòria del belga Radja Nainggolan, recuperat d'un problema muscular, i amb una altra negativa, l'absència per lesió del turc Cengiz Under.

Després de derrotar el Chelsea, apartar l'Atlètic Madrid de les eliminatòries i derrotar el Xakhtar Donetsk als vuitens de final, la Roma arriba al Camp Nou amb ganes de seguir sorprenent. I l'ambició dels romans és contenir la fortalesa del Barça en l'anada per anar a totes en la tornada a l'Estadi Olímpic, programada per al dimarts 10 d'abril.

Elogis al Barça i a Messi

L'entrenador de la Roma, Eusebio Di Francesco, va convidar ahir els seus futbolistes a «no perdre la identitat» quan avui saltin a la gespa del Camp Nou. «Venim amb molta humilitat, sabent que ens enfrontem al millor equip del món, però amb una actitud positiva i la mentalitat de fer quelcom extraordinari. Si hem arribat als quarts de final és perquè som competitius i volem tornar a demostrar-ho», va afirmar abans de l'entrenament.

Per la seva banda, Federico Fazio va dir que malgrat que el seu compatriota Messi és «el millor del món i ho demostra cada dia en cada partit», s'han de centrar en jugar com a equip. «No hem de pensar només en com parar-lo a ell. També a la resta de jugadors del Barça i, sobretot en la Roma. Pensar en el nostre equip és fonamental», va subratllar.