Espanya i Alemanya van acabar igualades a un punt en el primer dia de l'eliminatòria de quarts de final de la Copa Davis que s'està disputant a València. Les sòlides actuacions dels seus respectius números 1, Rafa Nadal i Alexander Zverev, van evitar sorpreses en aquesta jornada inaugural.

Ambdós van treure els seus galons de primers espases i van demostrar el seu lideratge, aconseguint victòries clares i sense excessius problemes davant Philipp Kohlschreiber (6-2, 6-2, 6- 3) i David Ferrer (6-4, 6-2, 6-2), per deixar l'eliminatòria igualada a l'espera del partit de dobles d'avui entre Feliciano López i Marc López contra Jan-Lennard Struff i Tim Puetz.

El que ja és clar és que el duel entre Nadal i Zverev de demà serà decisiu i es presentarà com un partit d'alt nivell. Ahir, en canvi, es va viure una jornada en què cap dels seus rivals va poder estar a l'altura per crear-los problemes.

El manacorí va tornar a l'acció després de més de dos mesos i va tornar a guanyar un partit de Copa Davis, on no jugava un individual des del 2015. Ahir va sumar el 23è triomf seguit, davant un Kohlschreiber que va resultar menys complicat del previst i que no va posar en dubte un triomf que va alleujar la derrota de Ferrer.

El retorn de Ferru a una competició on ha signat grans actuacions, sobretot en terra, on no havia perdut en 16 duels, no va tenir el final desitjat. Entre el seu mal dia i el bon nivell que va oferir Zverev, número 4 del món, van fer que el partit no tingués color. I això que l'alemany havia tingut menys temps de preparar el canvi de la pista ràpida de Miami a la terra.