El Barça rep aquest vespre al Camp Nou el Leganés (20.45 h) amb l'objectiu de reafirmar el seu liderat, esperar que el derbi madrileny de demà al Santiago Bernabéu també li reporti algun benefici i igualar a través d'un triomf o d'un empat el rècord invicte que encara té la Reial Societat des del 1980, quan va estar 38 partits sense perdre a la lliga.

Per a aquest duel, el Barça també tindrà present el partit de dimarts que ve contra la Roma. Malgrat que té encaminat l'accés a les semifinals de la Lliga de Campions després del 4-1 de dimecres, és més que probable que el tècnic Ernesto Valverde doni descans a alguns jugadors.

Tot i això, el tècnic blaugrana va dir ahir que no el preocupa excessivament el cansament acumulat: «Em preocupa quan un jugador té una molèstia, però no per l'estat físic general de l'equip. Hi ha el tema de Busquets, que hi estem a sobre, i les petites sobrecàrregues o cops. El que no volem és una lesió muscular important».

Així, no s'espera que Busquets participi, després que contra el Roma reaparegués i jugués infiltrat una vegada recuperat d'una fractura en un dit del peu. Tot i això, va notar algunes molèsties i va demanar el canvi. Per tant, tot apunta a un nou descans per poder tornar a l'equip a Roma.

Altres rotacions que es podrien produir afectarien a la defensa i a l'atac: Leo Messi ja va ser a la banqueta la setmana passada contra el Sevilla, encara que va acabar sortint per ser l'artífex de la remuntada i l'empat final (2-2). L'argentí té molts números per tornar a descansar avui.

Per la seva banda, el Leganés visita el Camp Nou motivat per la possibilitat de sorprendre. Els blanc-i-blaus, a prop de segellar la salvació matemàtica a Primera, tornaran a jugar fora de casa després d'encadenar dos partits com a locals, contra el Sevilla i el València, i deixar bones sensacions, malgrat que van guanyar només el primer i van perdre el segon.