El València i l'Espanyol es mesuren a Mestalla en un partit en què l'equip local busca fer un pas gairebé definitiu per consolidar-se en la quarta posició i així tornar a la Lliga de Campions, davant un rival que ha de millorar després dels seus últims resultats per allunyar-se de la zona baixa de la classificació.

Les dinàmiques dels uns i dels altres són contraposades, ja que mentre el València és el millor equip de la lliga en les últimes vuit jornades (vint-i-dos punts de vint-i-quatre), l'Espanyol porta dos partits sense guanyar i, a més, visita un estadi que no és propici per als blanc-i-blaus.

La gran absència en la convocatòria dels pericos és la del central costa-riqueny Óscar Duarte. L'internacional s'ha entrenat apartat del grup aquesta setmana i, finalment, és baixa. A més, el migcampista Víctor Sánchez no viatja per acumulació de targetes grogues i el central Sergio Sánchez és la novetat de la llista.

Quique Sánchez Flores ha treballat amb insistència durant tota la setmana per superar aquest examen amb èxit. El replegament defensiu després de la pressió del rival ha estat un dels aspectes en els quals més ha insistit. No es preveuen grans experiments en l'aspecte tàctic