El Reial Madrid i l'Atlètic s'enfronten avui (16.15 h) al Bernabéu en un derbi en què els matalassers volen evitar dir l'adéu definitiu a la lluita per la lliga contra el Barça. El fet que ambdós equips encarrilessin els seus respectius compromisos europeus fa preveure que sortiran a la gespa sense reservar-se res.

Els homes de Diego Pablo Simeone es troben a nou punts del Barça i tenen clar que tot el que no sigui guanyar avui serà la sentència definitiva pel campionat. Pel que fa als de Zinedine Zidane, aspiren encara a lluitar per la segona posició juntament amb el València i, per tant, tenen l'obligació de guanyar davant el seu públic.

En la roda de premsa prèvia al partit, Zidane va assegurar que el seus jugadors «estan preparats» pel derbi. A més, va aclarir els dubtes sobre la possibilitat de fer el passadís al Camp Nou. «No li farem el passadís al Barça, és la meva decisió». Les declaracions del seu homòleg, Simeone, tampoc es van quedar curtes en assegurar que el Reial Madrid «té la millor plantilla del món, en aquests moments». Tot i això, l'argentí va afirmar que aquesta temporada el seu equip està millor que el Madrid a la lliga, tal com demostra la classificació. «Pels punts que tenim, principalment, i en la regularitat que hem demostrat durant tot el campionat», va argumentar.

Dos davanters en forma

El derbi de la capital estarà marcat, en part, pel duel entre els dos davanters estrella de cada equip: Cristiano Ronaldo i Griezmann. El portuguès, que arriba en forma al partit després del seu doblet a Torí i la seva recordada xilena, buscarà repetir una bona actuació contra un Atlètic sempre rocós i encomanat a un Griezmann que ha marcat en les seves dues últimes visites al Bernabéu.

Pel que fa a les baixes, Zidane tindrà tots els seus jugadors, a excepció del lesionat Nacho. Mentre que Simeone ho té més complicat amb les baixes dels defenses Giménez, Vrsaljko i Filipe Luis.

Des de l'any 2012, coincidint amb l'arribada de Simeone, el Madrid no ha estat capaç de guanyar el conjunt entrenat pel tècnic argentí al Bernabéu.