El Reial Madrid va donar ahir un cop de puny sobre la taula en imposar-se a l'Obradoiro (78-65) i classificar-se per als play-off de la Lliga Endesa quan encara falten vuit jorndes per acabar la lliga regular. Els blancs, de moment, tenen quatre partits de marge sobre el Baskonia i cinc sobre el Barça, els seus immediats perseguidors, encara lluny del liderat.

Els blaugrana va assolir la victòria a Las Palmas, davant el Gran Cnaària (77-93), amb una exhibició del filandès Petteri Koponen, autor de 23 punts (30 de valoració). Al seu costat també va brillar Ante Tomic, amb 19 punts.

Darrere el Barça (18-8) hi ha el València, a una victòria, i encara més enrere, quatre equips emptats amb el mateix balanç (15-11): l'Unicaja és cinquè després de la seva victòria d'ahir sobre el Tenerife (72-62); sisè és l'Andorra, que dissabte va perdre amb el Baskonia; setè, el Gran Canària; i vuitè, el Fuenlabrada, que va perdre amb el Burgos (69-79).

En la lluita per evitar el descens, el Betis, que va perdre amb el Múrcia (87-102), i el Bilbao, derrotat per l'Estudiantes (96-84), ja només tenen un triomf de marge per sobre del cuer, el Joventut.