El tècnic del Barcelona, l'espanyol Ernesto Valverde, ha advertit aquest dilluns que el 4-1 a favor amb el qual el seu equip s'enfrontarà demà amb el Roma, en la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions, "és un bon resultat, però res més".

"Nosaltres no tenim res guanyat. És veritat que tenim un bon resultat, però res més. Tenim avantatge, però hem de jugar com si el marcador fos de 0-0", ha afirmat Valverde en la roda de premsa prèvia al partit de l'estadi Olímpic.

"Sabem que en un partit pot passar qualsevol cosa", ha prosseguit l'entrenador del conjunt blaugrana, al·legant que la seva plantilla haurà d'intentar evitar que demà passi "res extraordinari".

"Espero un partit amb un plantejament semblant al de l'anada. Ells sortiran amb un punt més d'intensitat. Han d'arriscar i nosaltres hem d'intentar fer un partit fort per poder passar", ha explicat.

"El que cal intentar és sortir al camp, jugar un bon partit i intentar per descomptat guanyar el partit", ha insistit.

Valverde, que busca guiar el Barcelona cap a unes semifinals de Lliga de Campions que li falten des del 2015, no ha volgut fixar-se en el futur ja que té clar que per al seu equip el duel més important és el d'aquest dimarts.

"Porto molt de temps al futbol per saber que passen coses extraordinàries. El que hem d'intentar és que no passi res d'extraordinari. Sabem que tenim arguments per marcar. Però ells se la van a jugar, ho van demostrar en el partit d'anada", ha afirmat.

És per aquesta raó que Valverde no va donar importància a les preguntes sobre un eventual triplet (Lliga, Copa del Rei i "Champions"), en recordar que el seu equip encara no ha guanyat res.

"Encara no hem guanyat res. Tenim tres competicions en les quals estem competint bé i ara mateix cal passar una eliminatòria important", ha dit.

El Barcelona lidera la Lliga espanyola amb 11 punts d'avantatge sobre l'Atlètic Madrid, i jugarà la final de la Copa del Rei contra el Sevilla.

En allò relatiu a l'estat de forma de la seva plantilla, Valverde ha dit que tots els jugadors que ha convocat "estan a punt per jugar", encara que ha reconegut que Sergio Busquets segueix amb unes petites molèsties físiques.

"Cal esperar a l'entrenament per valorar-ho, és veritat que està amb unes molèsties, però el partit de demà és important, per descomptat", ha dit.

Preguntat sobre la possible "gàbia" que el Roma intentarà formar per bloquejar l'argentí Lionel Messi, Valverde ha considerat que aquest tipus d'enfrontament serà interessant.

"Cada equip sempre ha d'evitar que els bons jugadors del rival tinguin espai. Nosaltres tenim a Messi i això condiciona moltes vegades el plantejament del contrari. Sabem que Leo sempre va a trobar la forma d'entrar en joc i ser decisiu", ha dit.

"Serà interessant veure com ells poden parar els nostres jugadors", ha afegit.

També ha donat el seu punt de vista sobre la lliga espanyola, i ha reconegut que el resultat del derbi madrileny de diumenge, que ha acabat 1-1 entre Reial Madrid i Atlètic, acosta els blaugranes al títol.

"Ens feien falta 15 punts per ser campions. Nosaltres vam guanyar (3-0 al Leganés) i no han guanyat ni l'Atlètic ni el Reial Madrid, i al final ens falten deu punts (per ser campions)", ha dit.

No obstant això, ha recordat que el Barcelona "té la Lliga aparcada", perquè l'únic que compta en aquest moment és segellar el pas a les semifinals de la Lliga de Campions