Carmelo Ezpeleta, director general de Dorna Sports, l'empresa que gestiona en exclusiva els drets del Mundial de motociclisme, va assegurar que en el pròxim Gran Premi de les Amèriques, que es disputarà a Austin, es discutirà «el que va passar» el cap de setmana passat a l'Argentina entre el català Marc Márquez (Repsol Honda) i l'italià Valentino Rossi (Yamaha), i que reunirà els pilots per consensuar i crear «una reglamentació que contempli aquests temes».

«A causa de les condicions d'una pista en la qual només hi havia una línia seca, va ser una cursa complicada i el que va passar tothom ho va veure. Els jutges ho han jutjat i evidenment jo no entraré a valorar les seves decisions. El que sí que farem és discutir el que ha passat en la propera Comissió de Seguretat d'Austin, amb tots els pilots», va assenyalar Ezpeleta en declaracions a la pàgina web motogp.com.

El mandatari espanyol va explicar que la prova es va desenvolupar en condicions complicades i que per això es van produir tants incidents. «La cursa de MotoGP va ser molt complicada a causa de les condicions climatològiques, igual que la resta de categories: Moto2 es va disputar amb l'asfalt sec i Moto3, amb l'asfalt moll», va recordar Ezpeleta.