El català Pau Gasol va aconseguir dimarts a la matinada la classificació per als play-off de l'NBA, quan només quedaven dos dies per acabar la lliga regular. Un dia després que segellés el seu accés el també català Ricky Rubio amb els Utah Jazz, els Spurs van derrotar per 98-85 els Sacramento Kings amb 2 punts, 5 rebots i 3 assistències de Gasol.

Amb aquesta victòria, els Spurs es van situar amb un balanç de 47-34, el mateix que els Pelicans de Nikola Mirotic i els Thunder de l'exbarcelonista Àlex Abrines, que també van segellar la classificació per als play-off. Els Pelicans van derrotar 100-113 els Clippers, amb 24 punts i 16 rebots de Mirotic, mentre que Abrines va aportar 5 punts en la pallissa dels Thunder a Miami (93-115).

Una plaça per decidir

Amb els Spurs, els Thunder i els Pelicans classificats per als play-off, tot i que encara sense determinar qui serà cinquè, sisè o setè, a la Conferència Oest de l'NBA encara queda una plaça per a les eliminatòries per al títol: hi opten els Minnesota Timberwolves i els Denver Nuggets, que s'enfrontaran en un duel directe aquesta propera matinada. El vencedor serà el vuitè passatger de l'Oest.