El Barça Lassa va aconseguir anit una triomf històric, davant el Betis, per 121-56: els 65 punts de diferència finals són el rècord a l'ACB. Mai cap equip havia aconseguit una victòria per tants punts de diferència. Un resultat que, a més, permet al Barça continuar lluitant per la segona posició, que ara l'ocupa el Baskonia.

Fins a set jugadors blaugrana van anotar més de 10 punts, liderats per dos exmanresans: Adam Hanga va anotar 15 punts i Pierre Oriola en va afegir 12, amb 13 rebots per 28 de valoració. Al Betis, tres dels seus pivots van ser els únics que mínimament van plantar cara: 11 punts de Ryan Kelly i Anosike, i 8 de Golubovic.

Però l'oposió dels andalusos va ser nul·la. El Barça ja guanyava 33-8 al final del primer quart. Fins al descans, la diferència va continuar augmentant, però no al mateix ritme (57-36). I, a la represa, els locals van tornar a prémer l'accelerador per signar un parcial de 64-30 al segon temps: 34 punts de diferència en només 20 minuts per a un total de 65 al final d'un partit sense història.

Recital de Redivo

En la lluita per evitar del descens, el Bilbao va aconseguir un important triomf amb remuntada davant el Gran Canària (92-78). La gran actuació de Lucio Redivo va ser vital per al triomf basc: 31 punts, amb sis triples, 4 rebots i dues assistències per a 38 de valoració de l'escorta argentí.

Amb aquesta victòria, el Bilbao té un balanç de 8-19 i deixa enrere el Betis (7-20) i el Joventut (6-21). També té un 8-19 de balanç el Tecnyconta Saragossa, que va perdre amb l'Estudiantes (84-74): Landesberg i Caner-Medley, amb 15 punts cadascun, van liderar els madrilenys, ben acompanyats per Sutton(13) i Brizuela (13).

S'allunya una mica de la zona de descens el Burgos (9-18), que va superar l'Andorra en un duel vibrant i molt igualat (92-86). Els nord-americans Corey Fisher, amb 19 punts, i Deon Thompson, amb 18, van ser els botxins de l'equip de Joan Peñarroya.

En la lluita per les posicions de play-off, l'Unicaja (16-11) va sumar un triomf vital a la pista de l'Obradoiro després d'una pròrroga (91-97). Entre Nedovic, Alberto Díaz i Waczynski van sumar 54 punts per als malaguenys.

I en el partit que va tancar la jornada d'ahir, l'Iberostar Tenerife es va allunyar de les posicions de play-off amb la derrota a la seva pista davant el Gipuzkoza, que va remutnar fins al 88-92 final.

Pedro Martínez, guardonat

La jornada es completa avui amb el duel entre el València i el Baskonia (21.30 h), que defensa la segona posició. Abans, l'UCAM Múrcia, d'Ibon Navarro, rep la visita del Fuenlabrada (19.15 h).