L'Egiba ha portat quatre dels seus gimnastes al Campionat d'Europa de trampolí que es disputa des d'ahir a Bakú (Azerbaidjan). Marina Chavarria i Robert Vilarasau formen part de la selecció estatal júnior i Cristina Masfret i Marc Torres, de l'absoluta.

Pel que fa a la categoria júnior, Chavarria i Vilarasau participen amb bones opcions després d'haver estat finalistes al campionat del món per edats 2017 i després d'haver obtingut la medalla de plata al torneig internacional Dutch Open, disputat a Holanda fa tres setmanes.

L'objectiu dels gimnastes de l'Egiba és obtenir una plaça per a la semifinal individual que es diputa demà, on podrien jugar-se l'accés a la final. Paral·lelament, ambdós, tenen opcions de classificar-se per als Jocs Olímpics de la Joventut que tindran lloc a Buenos Aires el proper octubre.

A més, els equips júnior femení i júnior masculí dels quals en formen part els dos gimnastes del club bagenc (complementats per 3 gimnastes més), també tenen opcions d'obtenir resultats de finalista per equips, el que suposaria una fita important per a aquesta modalitat olímpica, que, actualment, està creixent molt en l'àmbit estatal amb un paper destacat de l'entitat manresana.

En la categoria absoluta, Torras i Masfret disputen la prova de trampolí individual i de sincronisme. En el cas de Torras, a més, també forma part de l'equip de quatre gimnastes que lluitarà per classificar-se per la final d'equips. Els manresans de la categoria reina es juguen, a més, la presència a un esdeveniment molt rellevant, com és la segona edició dels Jocs Europeus, que tindran lloc a Minsk (Bielorússia) l'estiu vinent. La plaça es pot obtenir per la posició obtinguda en sincronisme o bé per la classificació individual, si aconsegueixen quedar entre les primeres 24 places.

Cal destacar que aquesta competició marca el retorn a la competició de Masfret, lesionada de llarga durada des del novembre passat.