El Sevilla i el Vila-real, setè i sisè classificats respectivament, obren la jornada de dissabte en un partit per un lloc a l'Europa League de la pròxima temporada.

Els sevillistes, després de la contundent derrota a Vigo, intentaran tornar al camí del triomf, davant un conjunt groc que si guanya es consolidaria a la sisena posició de la taula.

Un equip amb interessos semblants, el Celta, intentarà lluitar per les plaçes europees amb un triomf al camp del Leganés. Els locals, per la seva banda, volen confirmar la salvació i també buscaran tres punts importants.

La jornada es completarà amb el Las Palmas-Reial Societat i l'Athletic de Bilbao-Deportivo. Pel que fa al primer partit, els canaris, penúltims a la lliga, afronten un tram final de temporada en què volen aconseguir el miracle de salvar-se. L'equip de Paco Jémez es troba a deu punts de la salvació i per fer realitat el díficil objectiu necessita guanyar tots els partits. Una situació semblant és la que té el Deportivo, que, a vuit punts de la permanència, se la juga al Nou San Mamés.