Després de la seva inesperada eliminació europea en mans de la Roma, el Barça s'aferra a la Lliga com a consol i rep avui (16.15 h) el València amb l'objectiu de sumar una nova victòria que l'acosti a un títol que té pràcticament a la butxaca. No ho tindrà fàcil, ja que el seu rival està immers en una ratxa favorable de joc i resultats, amb vuit victòries i un empat en els últims nou partits.

De les derrotes s'aprèn. Aquesta lectura és la que vol fer Ernesto Valverde i la que va expressar ahir en la roda de premsa prèvia al partit d'avui. «Aquestes derrotes com les de Roma són una mina en el fons. T'ajuden a millorar», manifestava el tècnic blaugrana. «Estem tocats però amb ganes que la pilota torni a rodar de nou», assegura un Valverde que també va parlar de la seva situació personal i de les crítiques rebudes els dar-rers dies. «No sé si em sento assenyalat, però imagino que sí. Quan signes un contracte amb un equip com el Barça saps que és així, va amb el càrrec» reconeixia l'extremeny.

És la missió i quasi l'obligació d'un Barça que, quan falten set jornades pel final de lliga, té onze punts d'avantatge respecte del segon classificat, l'Atlètic de Madrid, i que només un desastre impediria que el títol no acabés a les vitrines del club.

No obstant això, l'afició culer necessita una nova dosi de confiança de l'equip i el partit d'avui és una bona manera de començar aquest procés. «No ens podem quedar a casa ploriquejant per haver perdut un partit», expressava un Valverde, que, si més no, reconeixia que és un moment complicat però que l'equip «ha de passar pàgina com més aviat millor».

Recuperar el bon joc perdut a la ciutat eterna i obtenir un resultat contundent davant l'equip txé que aclareixi tots els dubtes és l'objectiu de l'equip de Valverde, que no podrà comptar per a aquest partit amb els lesionats Lucas Digne i Ivan Rakitic. Valverde també podria donar descans a Sergio Busquets, que va jugar infiltrat en el partit de Roma a causa d'una fractura en un dit d'un peu.

Pel que fa als canvis a l'onze, el migcampista Philippe Coutinho, absent a Roma per no poder jugar amb el Barça la Champions, i el davanter Ousmane Dembélé, suplent a l'Olímpic, semblen segurs a l'equip titular, i és probable que el tècnic del conjunt blaugrana recuperi el 4-3-3.

D'altra banda, l'equip de Marcelino García Toral té la ment posada en arribar a la segona posició a la lliga, però també és conscient que davant tindrà un equip que, a més de no conèixer la derrota, arriba ferit de Roma i amb ganes d'obtenir una solvent victòria davant la seva afició

L'equip valencianista no tindrà disponible el francès Francis Coquelin, lesionat, ni tampoc, per decisió tècnica, Martín Montoya, Nacho Vidal i Ferran Torres. La sorpresa a la convocatòria txé és el retorn del colombià Jeison Murillo.