El Manchester City pot assegurar avui de manera matemàtica el títol de lliga, tot i que no depèn d'ell. Després de guanyar ahir a Wembley contra el Tottenham, l'equip de Pep Guardiola haurà d'esperar que el Manchester United perdi avui a casa davant del West Ham per tal de començar les celebracions. Si, com sembla indicar, aquest resultat no es produeix i el conjunt de Mourinho puntua a Old Trafford, haurà d'esperar-se fins a la setmana que ve. El United torna a jugar dimecres. Si perd a Bournemouth, el City ja seria campió. Si no, Guardiola ho podria ser damunt del camp en el partit de diumenge vinent a casa davant del Swansea.

Sigui com sigui, el City es va refer bé del cop que va suposar l'eliminació europea de dimarts davant del Liverpool i va dominar des de bon inici un Tottenham que encara ha d'acabar segellant la seva classificació europea i que veu com el Chelsea se li aproxima a set punts.

Sempre amb avantatge

En un duel en horari imtempestiu per a Anglaterra, al vespre, el City es va avançar en el marcador en una pilota llarga de Kompany a Gabriel Jesus que va agafar avançada tota la defensa local i que va permetre el brasiler superar d'un fort xut Lloris. Va ser, precisament, el porter francès qui va cometre un penal sobre Sterling que Gündogan va transformar en el 0-2.

Tot i el resultat, el Tottenham no es va enfonsar i va reduir la distància a la segona meitat, quan Eriksen va entrar a l'àrea i va picar la pilota per damunt d'Ederson. El City, però, va sentenciar l'enfrontament en un córner en llarg. Gabriel Jesus va recollir l'esfèrica, va xutar fort, Lloris va refusar i la pilota va anar a peus de Sterling, que la va introduir a la porteria i va tranquil·litzar el seu equip.