El pilot australià Daniel Ricciardo (Red Bull) s'ha proclamat aquest diumenge campió del Gran Premi de la Xina de Fórmula després de realitzar una impressionant carrera marcada pels incidents entre pilots, en la qual els espanyols Fernando Alonso i Carlos Sainz van aconseguir acabar en setè i novè lloc.

Després de Ricciardo han acabat el Mercedes de Valtteri Bottas i el Ferrari de Kimi Raikkonen, mentre que Lewis Hamilton (Mercedes) ha finalitzat en quart lloc i Sebastian Vettel (Ferrari) en vuitè, per les conseqüències d'un xoc amb el Red Bull de Max Verstappen.

Després d'una primera meitat de carrera tranquil·la i sense incidents, un xoc entre els Toro Rosso de Pedra Gasly i Brendon Hartley en la volta 30 que va fer sortir el cotxe de seguretat s'ha posat tot del revés.

Després de sortir des de la pole, Vettel va realitzar una bona arrencada i va liderar les primeres voltes fins que Bottas li va fer un 'Undercut' (canviar abans pneumàtics per aprofitar la major velocitat de les rodes noves) i el va relegar a la segona posició, un ordre que tots dos van mantenir fins a l'incident dels Toro Rosso.

Els mecànics de Red Bull van aprofitar el cotxe de seguretat per aturar i posar-li pneumàtics de compost tou (més ràpids) a Verstappen i Ricciardo i després del 'safety' i van començar els avançaments.

Primer l'holandès va anar a per Hamilton, amb qui es va fregar, i després a per Vettel, contra qui va xocar i tots dos monoplaces van acabar girant sobre la pista.

Verstappen va ser sancionat amb deu segons per un incident que va deixar tocat el Ferrari de Vettel, que va ser perdent posicions fins al vuitè lloc, tot i que continua sent líder del mundial amb 54 punts (a nou de Hamilton).

Ricciardo (qui havia arrencat com a sisè) però va sortir de boxes com una fletxa i va aconseguir avançar netament, un a un, a tots els pilots, aconseguint la sisena victòria en Fórmula de la seva carrera esportiva.

Alonso (McLaren), que va sortir des de la posició 13 i va aconseguir una notable remuntada, va ser un dels pilots que va superar Vettel i amb els punts sumats avui se situa en el sisè lloc del campionat.

El doble campió del món espanyol ha aconseguit 22 punts en tres carreres, superant als que va aconseguir en tota la temporada passada.

Sainz (Renault) va aconseguir un novè lloc, la mateixa posició des de la qual va sortir, mentre que el mexicà Sergio 'Checo' Pérez (Force Índia), que havia sortit vuitè, va tornar a quedar-se fora dels punts, després d'acabar en dotzè lloc.