El Manchester City, del santpedorenc Pep Guardiola, va certificar ahir el cinquè títol de lliga en els 138 anys d'història de la competició gràcies al favor que li va fer el seu rival conciutadà, el Manchester United, que va perdre 0-1 amb el cuer. Així, els citizens van guanyar la seva cinquena lliga, després d'haver-la conquistat els anys 1937, 1968, 2012 i 2014.

L'equip de Pep Guardiola suma 87 punts i en treu 16 al seu veí, segon classificat, quan a tots dos els falten cinc partits per jugar. El United, de José Mourinho, va perdre ahir amb el cuer West Bromwich Albion (0-1), mentre que el City va superar dissabte el Tottenham 1-3. Després de perdre una gran ocasió en el derbi de Manchester de fa deu dies, el City va celebrar un títol que s'anunciava des de Nadal per la seva superioritat.

A més, l'equip de Guardiola ha aconseguit un títol de lliga amb rècord: suma 93 gols i més d'un centenar entre totes les competicions, cosa que cap equip anglès havia aconseguit al mes d'abril, i ha encaixat només dues derrotes, davant del Liverpool i el Manchester United.

Aquest, a més, és el setè títol de lliga al palmarès de Pep Guardiola, que en va guanyar tres amb el Barça i tres més amb el Bayern de Munic abans d'aterrar a la Premier League per dirigir el City.