David Gallego va entrar a l'Espanyol amb Jordi Lardín, amb qui havia compartit vestidor al CE Manresa en la seva etapa inicial com a jugadors d'un primer equip tot i la seva edat encara juvenil. fa cinc anys, la primera tasca del surienc va ser dirigir el juvenil A, a Divisió d'Honor, i van aconseguir dos títols consecutius. El filial blanc-i-blau va ser la segona destinació de Gallego, la temporada passada a Segona Divisió B. En aquest cas, les coses no van acabar de funcionar i els resultats negatius van portar aquesta formació al descens a Tercera Divisió. Malgrat aquesta circumstància, precisament Jordi Lardín, ara destituït pel club, va mantenir Gallego al segon equip de l'Espanyol,a Tercera Divisió. Aquest curs, les coses han anat millor i el filial blanc-i-vermell ja està classificat per disputar el play-off d'ascens, que pot servir per retornar l'equip a la categoria perduda l'estiu passat.

Encara amb la competició viva a Tercera Divisió, malgrat que l'Espanyol B ja es va proclamar campió fa unes setmanes, ara arriba per a Gallego l'oportunitat d'entrenar a Primera Divisió, una categoria que ja va tastar com a jugador, concretament al Recreativo de Huelva la campanya 2002-03 (deu partits).

Nascut el 1972, David Gallego es va iniciar al club del seu poble, Súria, on ja va destacar abans de passar al CE Manresa. D'aquí, un grapat d'entitats han gaudit del futbol del surienc: l'Hospitalet, Manlleu, Llevant, Sant Andreu, Còrdova (dues etapes), Terrassa (dues etapes), Hércules, Recreativo i Badalona, abans de penjar les botes al CE Manresa l'any 2009.

Com a entrenador i a causa de la seva edat encara no té gaire recorregut, només una experiència curta al Sant Feliu Sasserra i de tres anys al Súria, on va engegar una escola, abans d'anar a l'Espanyol.