El pilot català de MotoGP Marc Márquez (Repsol Honda) va complir amb el seu idil·li americà, ahir, en mantenir el seu ple de victòries al Gran Premi de les Amèriques. Un sis de sis a Austin, circuit en què no va trobar rival des de la primera volta, per davant del també català Maverick Viñales (Yamaha) i l'italià Andrea Iannone (Suzuki).

El vigent campió es va estrenar aquesta temporada amb una primera victòria aprofitant l'arribada del Mundial al seu territori, a la tercera cita del campionat, i després del 0 a l'Argentina. La cursa ha portat cua, amb accions al límit d'un Márquez que la direcció de cursa el va sancionar amb tres llocs, en un qualificació en què va aconseguir la pole, per destorbar Viñales.

Aquesta circumstància no va impedir que el de Cervera complís amb el guió dels últims cinc anys a Austin o amb el de les deu últimes carreres de MotoGP als EUA. Márquez, que no va tenir rival, va signar una bona sortida i, ja en el revolt 12, va superar Iannone per posar-se al capdavant de carrera. El de Repsol no va deixar de forçar la màquina. El seu company Dani Pedrosa, minvat físicament, va acabar setè. Rossi no va tenir ritme per estar al capdavant. Ara, el Mundial el domina Andrea Dovizioso (Ducati) amb 46 punts, un més que Márquez.