Els exjugadors José Mari Bakero i Guillermo Amor, responsables de futbol formatiu professional del Barça, van ser els encarregats de defensar ahir la destitució de Gerard López com a tècnic del filial i de l'elecció de Javier García Pimienta com al seu recanvi. I també van defensar la seva gestió al capdavant del planter.

En aquest sentit, Bakero va negar que la decisió de fer les maletes per part de juvenils prometedors sigui a causa de l'existència d'un embut per jugar al filial: «Si se'n van jugadors, us dic que el 75% és per diners. L'altre tant per cent és per voler jugar la pretemporada amb el primer equip. Nosaltres marquem el camí, els representants no han de dominar».

Per això, Amor va apuntar que el club «posa tots els mitjans» perquè els jugadors puguin arribar al primer equip i va recordar que les ganes dels futbolistes també incideixen en la seva progressió.

Els fitxatges del filial

Bakero i Amor també van defensar la política del club, que aquest curs ha incorporat 16 jugadors per al filial. «A Segona Divisió A, el nivell és molt superior, però dels jugadors que tenim a la plantilla, el 64% són de la Masia. Pot donar la sensació que n'han marxat, però aquest any han debutat cinc jugadors del juvenil. Això vol dir que el Barça sempre pensa en el planter», va apuntar Bakero.

Respecte al canvi d'entrenador, Bakero va explicar que «aquest últim mes ha estat difícil i de fragilitat. El focus estava més centrat en el resultat que en el rendiment individual i col·lectiu dels jugadors. Cada setmana era com una final i nosaltres no ho contemplàvem d'aquesta manera, i això estava afectant el rendiment».

El responsable de futbol formatiu va explicar que la incorporació de García Pimienta ja estava prevista per a la temporada que ve, però davant la situació esportiva de l'equip van decidir avançar-la per mantenir les opcions de permanència «sigui com sigui».