El manacorí Rafa Nadal iniciarà avui l'assalt al seu onzè títol en el Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, un torneig puntuable per a l'ATP i que es disputa sobre terra batuda, una superfície sobre la qual el balear ha començat de forma demolidora, el que fa que sigui, un cop més, el rival a batre.

Nadal debutarà davant el canari Roberto Carballés, que ahir es va imposar a l'austríac Andreas Haider-Maurer en dos sets (6-2, 6-4). En el cas que vagi superant rondes, el número u del món no tindrà un camí gaire fàcil, ja que als vuitens de final es trobaria, en principi, el japonès Kei Nishikori, als quarts es podria enfrontar al serbi Novak Djokovic i a les semifinals, al belga David Goffin. Per l'altra banda del quadre, els màxims favorits per arribar a la final són l'austríac Dominic Thiem i el búlgar Grigor Dimitrov.

Dels altres partits jugats ahir, el més destacat va ser la victòria de Goffin, número 10 del rànquing mundial i quart cap de sèrie del torneig barceloní, davant el català Marcel Granollers en la segona ronda de la competició (4-6, 7-6, 6-2). Granollers va desaprofitar un avantatge d'un set i de dominar per 5-1 el segon, i després de deixar escapar una pilota de partit, va començar la remuntada del tennista belga.