El número u mundial, l'espanyol Rafael Nadal, s'ha classificat per la via ràpida per als quarts de final del Barcelona Open Banc Sabadell-Comte de Godó, al derrotar amb facilitat el seu compatriota Guillermo García-Lopez, per 6-1 i 6-3.

Més intens, agressiu i amb més ritme que en el seu debut davant Roberto Carballés, el deu vegades campió del Godó només ha estat una hora i dinou minuts a la pista que porta el seu nom. Ha guanyat el primer joc amb el seu servei, García-López ha fet el mateix amb el seu i, a partir d'aquí, Nadal ha encadenat nou jocs seguits per posar-se 6-1, 4-0 i servei.

Amb el partit pràcticament perdut, García-López ha deixat de sentir-se intimidat pel balear i ha començat a deixar anar el braç. Oferint el seu millor repertori, ha encadenat tres jocs seguits, un d'ells, amb el servei de Nadal, que l'ha trencat en blanc. Però el 'rei de la terra' no ha donat opció a què pensés que la remuntada era possible. Ha tornat a augmentar el ritme i ha segellat el partit guanyant els dos últims jocs.

Rafa Nadal s'enfrontarà aquest divendres en la penúltima ronda contra l'eslovac Martin Klizan, botxí del serbi Novak Djokovic a segona ronda i de l'espanyol Feliciano López en vuitens de final.