El Zalgiris i el Fenerbahçe, vigent campió de la competició, es van classificar anit per la Final Four de l'Eurolliga després d'eliminar l'Olympiacos i el Baskonia entrenat per Pedro Martínez, respectivament, per un global de 3-1 a les seves sèries. Lituans i turcs s'enfrontaran a una de les semifinals de la final a quatre que es disputarà a Belgrad.

El Zalgiris va convertir-se en el primer equip que certificava el seu bitllet, després d'imposar-se a l'Olympiacos per 101-91 en el quart partit de la sèrie. Un triomf que permet a l'equip que entrena l'exbarcelonista Sarunas Jasikevicius lluitar per un títol que ja van conquerir el 1999. Kevin Pangos, amb 21 punts, i Edgaras Ulanovas, amb 20, van ser els líders de l'equip lituà, que va celebrar la classificació amb gran alegria mentre el seu tècnic plorava d'emoció.

D'altra banda, el Fenerbahçe va guanyar a Vitòria per 83-92. Els turcs vas dominar amb claredat fins al descans (32-48), però a la represa van veure com el Baskonia protagonitzava una petita reacció que no va tenir continuïtat al darrer quart. Els 43 punts anotats entre el serbi Guduric i l'italià Melli van ser letals per als bascos.

Avui es disputen els quarts partits de les altres dues eliminatòries: el Khimki rep el CSKA amb la intenció d'allargar encara més la seva sèrie, que dominen els subcampions per 1-2; i el Reial Madrid buscarà aprofitar el factor pista per eliminar el Panathinaikos de Xavi Pascual (2-1).