Ja ha passat pel Pont de Vilomara, Berga, Callús, Sallent, Manresa, i enguany s´atura a Navàs. La Jornada de Futbol Femení de la delegació de la Federació Catalana al Bages, Berguedà i Cerdanya es durà a terme dimarts, 1 de maig, al camp municipal navassenc. Es tracta d´una trobada que busca la promoció de la pràctica del futbol entre les noies d´entre 6 i 14 anys.

Ahir a la tarda es va fer, a la sala se sessions de l´Ajuntament de Navàs l´acte de presentació. Esteve Olivella, responsable de la delegació a casa nostra de l´FCF i directiu de la mateixa va comentar que «des de l´estament federatiu estem fent un esforç per equiparar el futbol femení amb el masculí. Ho fem amb tres objectius, potenciant-ho en el nostre territori de fora itinerant, mirant d´aconseguir que les jornades ajudin a la formació de nous equips femenins, i que el que s´està fent pel futbol femení tingui un reconeixement, treballant amb fets. En definitiva volem oferir a les nenes que puguin provar el futbol».

Jaume Casals, alcalde de Navàs va mostrar-se «molt satisfet de que la Federació Catalana ens posi en el mapa. A nosaltres ens serveix per donar a conèixer el futbol femení al poble oimés ara que estem treballant per la igualtat de gènere. Espero que amb aquesta jornada ppuguem engrescar a moltes noies». Sergi Roca, president del CE Navàs, entitat amfitriona, va parlar de que «mai el club ha tingut futbol femení. A veure si des d´aquestes jornades podem potenciar aquesta branca del futbol». Sara Cortina, regidora d´esports de Navàs considerava que «un dels objectius es normalitzar la pràctica del futbol femení».

La Jornada de Futbol Femení de Navàs es durà a terme al llarg del matí sota la coordinació d´Iria Pujol. En una primera sessió d´exercicis, les participants passaran per 10 estacions; a partir del migdia partits de futbol real. Es comptarà amb la presència de la jugadora de l´Espanyol, Brenda Pérez. Per inscriure´s es pot fer a futbolfemeni.com o el mateix dia de la jornada al camp.