Amb més de noranta anys d'història, el club fundat per Joan Gamper només havia guanyat deu campionats de lliga i la Copa d'Europa, l'antecedent de l'actual Lliga de Campions, era tabú per als blaugrana.

Les quatre lligues assolides pel Dream Team futbolístic liderat per l'holandès volador, i la mítica Copa d'Europa que un inoblidable servei de falta transformat per Ronald Koeman va atorgar a l'equip, van canviar la mentalitat de l'afició i la mentalitat del club.

El FC Barcelona ha conquerit quinze de les vint-i-set darreres edicions de la lliga i s'ha convertit en el referent mundial del joc combinatiu basat en el talent dels futbolistes. Louis Van Gaal, tot i el seu perfeccionisme malaltís i la seva manca d'empatia, va afegir dos títols més als signats per Cruyff i Frank Rijkaard, malgrat la seva aparent (o real) displicència, un parell més.

La sublimació del joc preciosista i el caràcter guanyador instaurat per Johan Cruff va arribar amb Pep Guardiola i d'un menut jugador argentí que s'ha transmutat en el millor futbolista de la història, Leo Messi. Així es va iniciar la dècada prodigiosa del FC Barcelona. Set títols de lliga en deu temporades, sis Copes, tres Lligues de Campions.

Ernesto Valverde tanca el seu primer any a la banqueta del Barça signant un notable doblet. El seu principal repte de futur és trobar els jugadors idonis per continuar el cicle guanyador: la pèrdua de referents com Xavi i Andrés Iniesta no és una excusa acceptable: l'afició blaugrana reclama un joc recognoscible i títols per donar-li llustre.