Milers de persones han volgut celebrar amb els jugadors del FC Barcelona el doblet dels títols de la Lliga i la Copa del Rei i han sortit aquest dilluns a la tarda als carrers de la capital catalana en una rua que ha començat al World Trade Centre, a la zona del port. La comitiva ha enfilat per l'Avinguda del Paral·lel i Ronda de Sant Pau i està previst que acabi a la plaça de Doctor Ignasi Barraquer, després de passar pel carrer de Compte d'Urgell i l'Avinguda de Sarrià. Els que s'esperaven al llarg d'aquest recorregut han vibrat amb el pas dels jugadors blaugrana a bord d'un autocar descapotable i han cridat amb especial força noms com el de Messi i, sobretot, el d'Iniesta, que va anunciar divendres passat que aquesta era la seva darrera temporada al Barça.

Persones de totes les edats omplen tot el recorregut

Amics, parelles, turistes -alguns directament amb les maletes- i, sobretot, famílies amb infants han acompanyat el Barça en la rua per celebrar el doblet, segellat aquest diumenge a la nit amb una victòria a Riazor que va permetre als blaugrana conquerir el títol de Lliga. Han estat els més menuts els que més s'han emocionat amb el pas dels jugadors, que esperaven amb delit onejant les banderes blaugrana.

Però els aficionats més grans també comptaven els minuts que faltaven perquè comencés la rua. "Et tremola tot, de veure'ls tan a prop; és molt emocionat", ha exclamat Emma, que esperava amb les filles i el marit l'arribada de la comitiva a l'inici de l'Avinguda del Paral·lel. "Som culers de tota la vida", ha subratllat Emma, que ha explicat que amb la família no es perden cap de les rues de celebració del Barça. També es mostrava entusiasmat Rafael Fernández, un extremeny que fa set anys que viu a Catalunya i s'ha definit com un "fan acèrrim" del Barça. "El que hem fet aquest any és brutal, encara que hàgim perdut la Champions", ha deixat clar.

Turistes que viuen un moment històric

En canvi, entre aquests culers fidels, n'hi havia alguns d''ocasionals'. Aquest és el cas de Russell Deacon, un turista gal·lès que s'ha trobat amb la rua. "Hem comprat algunes banderes perquè ens ha semblat que era un moment històric", ha assenyalat, tot i que ha apuntat, somrient: "Venim de Cardiff, d'on és Gareth Bale. Per tant, del costat rival".

A la propera jornada hi haurà clàssic. Consulta aquí l'horari del Barça - Reial Madrid.