El Reial Madrid jugarà la seva tercera final seguida de la Lliga de Campions, en la qual aspirarà al seu tretzè títol. Això després d'eliminar anit el Bayern de Munic, no sense patiments, sobretot després que els alemanys fessin el 2 a 2 al min 63. Faltava molt temps i el conjunt muniqués n'hauria tingut prou amb un gol més per superar l'1 a 2 de l'anada. D'ocasions no n'hi van faltar.

El Bayern va sortir molt fort. Després de diverses arribades clares, Kimmich va obrir el marcador aprofitant un gran forat que va deixar el Madrid a la banda esquerra després d'un mal rebuig de Ramos dins de l'àrea. El fantasma de la Juve planava pel Bernabéu. Amb el gol en contra, el Madrid va intentar reaccionar aprofitant també uns moments de relaxació alemanya. Al minut 12, una bona jugada blanca la va culminar Benzema amb el gol de l'empat, de cap al segon pal a una centrada de Marcelo. Amb 1 a 1, de nou el Bayern va donar sensació de més perill. Ramos va salvar el segon gol visitant després d'una rematada de Lewandowski al minut 13. A mesura que avançaven els minuts, el joc s'anava equilibrant però el marcador no es movia. James va errar quan tenia tot l'avantatge per fer el segon del Bayern al minut 33. Cristiano també la va tenir al minut 39, però va trobar-se amb un Ulreich esplèndid. Els dos equips arriscaven molt i les imprecisions sovintejaven fins arribar al descans amb l'1 a 1.

A la represa, el Madrid es va trobar, al primer minut, amb un regal del porter Ulreich; el seu company Tolisso va fer-li una cessió i, per no agafar la pilota, la va deixar passar; i Benzema ho va aprofitar per fer el segon. El Bayern no tenia cap més solució que assetjar la porteria de Keylor Navas per fer dos gols i capgirar l'eliminatòria. L'emoció va créxer amb el 2 a 2 obra de James (min 63), aprofitant el rebuig de Keylor Navas a un llançament llunyà d'ell mateix. Els nervis estaven a flor de pell a la gespa però també a les grades. Al minut 74, Keylor Navas va salvar el seu equip del tercer desviant una rematada de Tolisso, això poc abans d'una nova oportunitat de James en ple patiment blanc. Fins al descompte, el Bayern va tenir possibilitats de marcar.