Va guanyar la contrarellotge individual de dissabte i no va fallar en la prova ral·li de diumenge. L'argentí Darío Gasco (Coluer-Ixcor) va completar un cap de setmana perfecte a la vall de Lord, en superar totes les adversitats d'una cursa de la Copa Catalana Internacional Biking Point que serà recordada per tots els seus participants. Durant les primeres competicions del diumenge, es va poder rodar abans que la pluja fes acte de presència (va arribar a convertir-se en pedra), fet que va deixar l'espectacular circuit de la vall de Lord en un desafiament per a tots i cadascun dels corredors. Fang, senders, pedres, aigua i les dures ascensions del traçat van configurar un dia excepcionalment dur i exigent. Una cursa en la qual aconseguir finalitzar ja era motiu de celebració.

La prova reina va acabar a mans de Darío Gasco, després d'anar despenjant la resta d'aspirants volta a volta. El líder de la general, Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory Cycling) va ser l'últim a resistir el ritme de Gasco, però va acabar cedint davant l'impuls de l'argentí, que, a més del seu bon estat de forma, va donar mostres de les seves bones qualitats tècniques. El francès Thibaud Sant (Team Calvisson VTT) va ser la sorpresa del dia, en guanyar la categoria sub-23 i ser en la classificació tercer absoluta. Amb això, el ciclista de muntanya d'Olympia Ever Alejandro Gómez augmenta encara més el seu avantatge a la general de la Copa Catalana, però veu com Gasco comença a consolidar-se com un dels seus rivals pel campionat, encara que Oliver Avilés (Ravet Bike) manté la segona posició, tot i que amb només 14 punts de marge sobre Gasco, que ara ja és tercer, tenint en compte que estan just a l'equador de la competició. La propera cursa, al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, el proper cap de setmana, serà també part de la Super Cup Massi (amb l'increment de participació internacional que això suposa) .

En fèmines, Magda Duran no va repetir la victòria de la contrarellotge. Claudia Galícia (Megamo UCI Team) es va imposar en el ral·li per davant de Mercè Pacios (Blue Motors Neolith), en una cursa que va estar marcada pel fang. Tot i que la diferència entre les dues va ser de menys d'un minut i mig, Galícia va controlar la prova en tot moment i va aconseguir la seva primera victòria en aquesta edició de la prova. Duran (Biking Point) segueix sent la líder de la general. La seva tercera posició absoluta, i primera sub-23, li va valer per continuar vestint el mallot de líder, per davant de Pacios i Noemi Moreno (Pallares-Ixcor).

Carlos Canal, en júniors

Qui no va tenir rival, un cop més, va ser el júnior Carlos Canal (Acadèmia Postal-Maceda). El corredor gallec porta una espectacular temporada, plena de victòries aclaparadores, i a la vall de Lord el van acompanyar al podi els franccesos Antonie Rostang (Team Madewis Pernes) i Axel Couveinhes (Pole VTT Avairon). Els sis primers classificats de la categoria van ser corredors júniors de primer any, fet que mostra que la joventut puja amb molta força aquest any. Juan Pérez (La Torreta Bike) va ser el millor entre els cadets, dels pocs que van poder gaudir del recorregut de la vall de Lord abans de la pluja. Adrian Cuellar (Bsix Bikes) i Marc Vilardell (Coluer-Ixcor) van completar el podi de la categoria més jove.

Pel que fa a les fèmines, podi completament francès a la categoria júnior, amb la guanyadora Anaëlle Henry (Team Gran Region Est), seguida de Margaux Borrelly (Team Pivot) i (Pole VTT Avairon). Sara Méndez (Relber Cycling Team) va guanyar en cadets, per davant de Nerea Ivori (Bicis Toni) i Sandra Artigas (Massi-Tbikes-Amunt CC).

Pau Egeda (Biking Point) va vèncer en màster 30 i, llevat de la CRI de dissabte, compta totes les seves carreres amb victòries. Javier Jurado (Pallares-Ixcor) es va imposar en màster 40; Joan Antoni Asensio (Trevol Bikesports), en màster 50; i Josep Palomino (EC Navarcles - Mundibike), en màster 60. Jordina Muntadas (Blue Motors) va guanyar en màster 30, i Nuria Espinosa (BG Team 100% Natural), en fèmines màster 40.

Impulsats per la victòria absoluta de Darío Gasco, el Coluer-Ixcor va ser el millor equip de la Copa Catalana Internacional Biking Point a la vall de Lord. El campionat no para i la següent cita serà molt especial. Per l'escenari, Barcelona, i per ser el retorn de la Super Cup Massi. El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona suposarà una altra prova de foc per als corredors que entren en la fase decisiva de la temporada.