Futbol d´elit i superació d´una greu malaltia. Per les dues situacions ha passat en la seva vida l´exjugador del Barça Eric Abidal. La conjunció de la passió pel futbol i el repte d'afrontar un càncer hepàtic, va propiciar, el 2013, la creació de la seva pròpia fundació, per contribuir en la millora de la qualitat de vida de les persones i sobretot transmetre alguns valors de la superació, la força de voluntat, l´esforç, la generositat i el treball en equip.

Un dels projectes de la Fundació Eric Abidal és el campus de futbol, que aquest estiu es desenvoluparà a Puig-reig, concretament amb l´allotjament a la Masia Cal Riera. Aquest és un campus que no només pretén desenvolupar i perfeccionar els fonaments tècnics i tàctics del futbol sinó que persegueix, precisament, fomentar els valors positius que Eric Abidal va tenir presents durant la lluita contra el càncer i que ara vol transmetre als nens i nenes participants en el campus.

Un aspecte que destaca la filosofia del Campus Fundació Eric Abidal és que s'oferiran beques a nens i nenes que presentin situacions d´exclusió social perquè puguin participar sense importar la situació econòmica o social amb la que es trobin.

En el Campus Fundació Eric Abidal s'utilitzarà una metodologia reglada i organitzada en dos grups d'edat, de 6 a 9 anys i de 10 a 12, que treballaran els aspectes tàctics, els estratègics-tàctics i les situacions de joc.

A banda del futbol, en el campus es realitzaran diferents tipus de jocs i activitats diàries per fomentar la integració i el respecte dels nens i nenes amb la resta de companys. Eric Abidal estarà present en les sessions d'entrenament assessorant als participants i oferint la seva experiència com a exfutbolista professional.

S´han organitzat dos torns, de l´1 al 6 de juliol, i del 8 al 13 del mateix mes. El preu per setmana serà de 480 euros amb estada nocturna i de 408 només de dia. Tots els beneficis es destinaran íntegrament a finançar els projectes de la Fundació d´Eric Abidal.

Les inscripcions es poden fer on-line a la web de la fundació: www.ericabidalfoundation.org.