El ciclista de l'equip TBellès Roberto Bou va pujar al tercer graó del podi en la penúltima etapa de la Gaes Titan Desert. L'etapa, de 94 quilòmetres de navegació amb sortida i arribada a Merzouga, va ser guanyada a l'esprint pel ciclista basc Julen Zubert. El líder de la cursa, el català Josep Betalú, va ser quart, però va deixar pràcticament sentenciada la cursa quan falta la darrera cursa d'avui.

La cinquena etapa va generar importants moviments a la general, especialment per al ciclista de Sant Fruitós de Bages Guillem Muñoz, qui creuava la meta sisè i perdia la tercera posició a la general. A més, Ramon Sagués passava a ser segon i Zubero, tercer. Ambdós, però, a 19 minuts del líder Betalú. La tercera posició de Bou en l'etapa el situa quart a la general.

En l'arribada a la meta, Zubero, Sagués, Bou i Betalú es van jugar la victòria a l'esprint, en el qual es va imposar el ciclista basc, qui va haver d'esperar a l'arribada d'una dotzena de rivals per conèixer si havia guanyat l'etapa.

Pel que fa a la resta, destaca Cristofer Bosque, del TBellès, qui també va tenir un bon paper en l'etapa d'ahir amb la novena posició. El puig-regenc és catorzè a la general. En màster 50, l'igualadí Genís López va ser tercer a poc més de quatre minuts del primer classificat, que va ser de nou Daniel Hausmann, mentre que Xavier Martí (TBellès) va finalitzar setè i l'anoienc Ferran Bosque va ser 54è. En màster 40, l'igualadí Jordi Gomà va ser setzè a quatre minuts del líder, Jorge Chico (TBellès) va ser 33è, José Luis Reyes, de Collbató, 51è i el surienc David Crespillo, 86è. En categoria elit, David Pons (Vins Collbaix) va ser tercer.

En categoria femenina, Anna Ramírez va obtenir la seva tercera victòria d'etapa i s'ho juga tot avui amb la líder Ramona Gabriel. La distància entre les dues és de quatre minuts i vint-i-set segons. La manresana Marta Navarro (Vins Collbaix) va ser catorzena, una posició sobre la seva germana Laura, que va ser tretzena. Finalment, Olga Echenique (TBellès) va acabar dissetena. Avui es disputarà la sisena i última etapa de la Titan Desert, amb tot per decidir a la categoria femenina i amb un panorama més favorable per a Betalú en la masculina.