El britànic Cal Crutchlow (LCR Honda) va guanyar la volta ràpida al català Marc Márquez (Repsol Honda), qui no va poder passar de la cinquena posició en els entrenaments oficials del Gran Premi d'Espanya de MotoGP, la cursa del qual es disputarà aquest matí al circuit de Jerez Ángel Nieto.

Crutchlow va protagonitzar el millor registre del cap de setmana a MotoGP -la quarta vegada que ho aconsegueix- i el nou registre de la volta més ràpida, en parar el cronòmetre en 1.37.653, nou rècord absolut de la categoria, seguit, a una mica més de dues dècimes de segon i mitja, de Dani Pedrosa, també pilot de Repsol Honda, i del francès Johann Zarco, de Yamaha. El britànic va aconseguir el millor registre en l'última volta de la sessió. Márquez va tornar a ser el protagonsita, en la quarta tanda d'entrenaments lliures, després de patir una ciaguda al revolt dos en perdre adherència a la roda davantera de la moto, una vegada més buscant el límit, encara que va ser un contratemps sense conseqüències del qual l'actual campió del món es va recuperar arrencant novament la moto i completant tres voltes més abans d'entrar en el seu taller. El tro de Cervera va quedar fora de la primera línia de la formació de sortida en obtenir el cinquè millor temps, superat també per Jorge Lorenzo (quart), després de cometre un error en la seva última volta llançada. El català Àlex Rins va obtenir una meritòria sisena posició per davant del seu company d'equp Andrea Iannone i d'un dels més clars aspirants al títol, Andrea Dovizioso, que va conformar-se amb el vuitè lloc.

L'italià Valentino Rossi no va tenir la seva millor sessió de classificació i va acabar en una pobra desena posició, per davant del català Maverick Vinyales i de l'australià Jack Miller.

Baldassarri, el més ràpid a Moto2 El pilota italià Lorenzo Baldassar-ri, de l'equip Pons HP 40, va donar una alegria a Sito Pons en aconseguir la pole a Moto2, la primera de la seva carrera esportiva, després de dominar tota la sessió. L'italià, amb un registre d'1.41.925, va superar per tan sols 0.071 segons el cerverí Àlex Marquez, segon, i el seu compatriota i líder del Mundial Francesco Bagnaia, tercer. L'espanyol Jorge Navarro va donar un pas endavant durant tota la jornada i va finalitzar en una meritòria quarta posició.

Segona pole de Martín a Moto3

El pilot espanyol Jorge Martín (Honda), líder del Mundial a la categoria de Moto3, va firmar ahir la seva segona pole position d'aquesta temporada després d'imposar-se amb un registre d'1.46.193 a l'alemany Philipp Öttl (KTM) i al seu company d'equip, l'italià Fabio di Giannantonio (Honda), segon i tercer classificat respectivament.