Tot i jugar amb un menys durant tot el segon temps, el Barcelona ha resistit els embats del Reial Madrid (2-2) i ha perllongat durant una jornada més la seva imbatibilitat al campionat en un clàssic elèctric, l'últim d'Andrés Iniesta.

Sense que els punts importessin per una vegada, el partit ha estat presidit per la tensió en els últims minuts del primer temps, amb l'expulsió de Sergi Roberto i una altra que hauria pogut ser de Gareth Bale; a la segona el 2-1 de Messi ha estat precedit d'una falta de Luis Suárez sobre Varane i també ha semblat penal una entrada d'Alba sobre Marcelo.

De sortida controlava el Barça, amb molta pressió i bones arribades sobre la porteria de Keylor Navas. De fet en el minut 4, una assistència de Messi a Luis Suárez ha obligat a intervenir Varane en una gran acció ofensiva. A la següent jugada, després d'una combinació en transició ha arribat l'1-0. Ha començat la jugada Coutinho, ha intervingut al primer toc Luis Suárez que ha habilitat a Sergi Roberto, el del planter ha recorregut la banda i ha centrat al segon pal, on l'uruguaià l'ha empalmat sense deixar-la caure per obrir el partit al minut 10.

Però en una jugada d'indecisió de Busquets al centre, el signe del partit ha canviat. Toni Kroos s'ha avançat al barcelonista, Cristiano Ronaldo ha habilitat de taló a l'alemany i el seu centre al segon pal ha permès a Benzema donar una assistència a Cristiano Ronaldo que només ha hagut d'empènyer per empatar (1-1, min.15). El centre del camp del Reial Madrid ha dominat la situació a partir de llavors, Marcelo campava al seu aire per la banda esquerra davant la falta de cobertures de Coutinho, mentre Benzema i un motivat Cristiano Ronaldo estaven molt presents en atac.

En els últims minuts del primer temps, el partit s'ha enredat amb una sèrie d'entrades, com una de Bale a Umtiti, fins que en el descompte Sergi Roberto ha estat expulsat per una acció davant Marcelo. El Barça s'ha quedat amb deu amb 45 minuts per davant, i l'escenari ja era un altre, així que Valverde ha deixar fora a Coutinho i ha posat a Semedo, mentre Zidane ha deixat a la banqueta Cristiano Ronaldo i ha fet entrar Marco Asensio.

En una pugna de Luis Suárez amb Varane, que semblava falta del davanter uruguaià, la pilota ha arribat a Messi, que ha signat una gran acció individual i ha batut Keylor Navas al 52 (2-1). El Barça jugava millor amb deu que amb onze i el Madrid no es trobava. Els blaugrana han anotat un altre gol, anul·lat per fora de joc previ de Rakitic, i Messi ha tingut una ocasió molt clara davant Keylor Navas (min.70) que ha salvat el porter costa-riqueny. Però en una acció esporàdica, Asensio ha filtrat una passada sobre Bale i el gal·lès ha enganxat un xut amb rosca des de la frontal per empatar el partit en el 72, i quatre minuts més tard Alba ha fet caure a Marcelo dins l'àrea en una jugada que va semblar penal.

En els últim deu minuts, el Madrid ha empès i el Barça ha intentat defensar-se amb la pilota. Al final l'empat permet als blaugrana continuar amb la seva ratxa de 42 partits sense perdre i el Madrid de Zidane, sortir de nou invicte del Camp Nou.