L'espanyol visita l'Atlètic de Madrid després de sumar dos resultats positius amb l'arribada del tècnic surienc David Gallego a la banqueta i amb l'objectiu de signar un triomf de prestigi davant un gran de la competició en l'inexpugnable Wanda Metropolitano.

El quadre català ja va derrotar els de Simeone en la primera volta de la Lliga i ara confia en tornar a fer-ho. Les sensacions del vestidor blanc-i-blau són positives i el seu joc ha millorat en les últimes jornades, sobretot en l'aspecte ofensiu. La principal novetat en la convocatòria de Gallego és el porter Diego López. El porter torna a la llista dos mesos després de patir un traumatisme cranioencefàlic, amb pèrduda de coneixement, pel qual va haver de ser ingressat.

L'entrenador bagenc David Ballego està molt ilusionat i amb responsabilitat «estic gaudint d'aquesta experiència, hem aconseguit superar el primer objectiu i ara em toca acumular experiència i evolucionar en el meu model, tot i saber que és impossible fer-ho en quatre setmanes». Gallego va elogiar un Atlètic de Madrid que «domina les dues àrees» i al qual Simeone «ha fet més gran a través dels títols».