L'Espanyol va aprofitar la ressaca europea de la classificació de l'Atlètic de Madrid per a la final de la Lliga Europa i va obtenir la segona victòria seguida a fora de casa amb David Gallego al comandament de l'equip. No va ser a la banqueta, ja que el tècnic surienc va ser expulsat quan s'encaminava als vestidors al descans per fer observacions al col·legiat, l'andalús Munuera Montero.

Tal com va passar a Girona, l'Espanyol va aprofitar les seves arribades a l'àrea en un duel en què no va passar res en els 22 primers minuts. L'Atlètic es va presentar amb tres centrals, la reaparició de Filipe Luis i rotacions per a homes com Godín, Griezmann o Saúl. L'única ocasió amb cara i ulls dels matalassers va arribar quan Vitolo va errar en la rematada. El canari es va lesionar i va ser substituït per un jove del filial, Arona Sané, que va animar els darrers minuts del primer acte. La millor oportunitat, però, va ser per a l'Espanyol, quan Gerard Moreno va enviar un tret col·locat al pal d'Oblak. Es va arribar al descans i, en el tràmit, Gallego va saber que no es podria asseure de nou a la banqueta.

Gol de rebot

Simeone va canviar la defensa a quatre homes, però el seu equip seguia sense tenir el control i l'Espanyol ho va aprofitar. Una acció trenada entre Moreno, Baptistao i Melendo va acabar amb un xut d'aquest i la pilota a la xarxa després que la desviés Savic de manera inoportuna.

L'Atlètic va seguir sense fer entrar al camp les seves figures i la falta d'accions ofensives la va pagar amb el segon gol. Primer va avisar Leo Baptistao, amb una rematada que va salvar Oblak. A la segona va arribar la vençuda, quan el mateix jugador brasiler va allotjar la pilota al fons de la porteria amb el segon gol, que sentenciava el duel.